• Dansk
Placeholder

Støtte På Asfalten

For børn og unge med psykiske udfordringer, kan idrætsdeltagelse være et af hverdagens uoverskuelige projekter. Derfor har GAME med støtte fra Sundhedsstyrelsen igangsat projekt Støtte på Asfalten. Projektet skræddersyr gadeidrætsforløb for børn og unge med psykiske udfordringer og deres pårørende. GAME tror på, at inddragelse af børnenes netværk kan fremme forankringen af et aktivt fritidsliv i børnenes liv.

Projekt Støtte på Asfalten er udviklet i et samarbejde mellem idrætsfaglige og social- og pædagogfaglige kompetencer med fokus på, at inddrage værktøjer og metoder fra børnenes hverdag. ”Vi har bl.a. haft fokus på at pille konkurrenceaspektet helt ud af træningerne fra start af, således at alle kan komme igennem den samme rute og have fornemmelsen af, at de laver den samme træning, sammen.” forklarer projektets Head Coach, Martin Kallesøe.

I projekt Støtte på Asfalten inddrages deltagernes pårørende som støtte til at motivere og forankre indsatsen om et aktivt fritidsliv, som en del af de unges recovery-proces. Pårørendeinddragelsen giver samtidigt mulighed for, at familierne kan dyrke idræt sammen og få succesoplevelser sammen.

Positive resultater

”Jeg synes, at Støtte på Asfalten har øget børnenes sunde livsstil, men det har mest givet dem sundhed i bredere forstand, fordi SPA-træningerne har givet børnene livsglæde og livskvalitet.” –Linda, pædagog.

Støtte på Asfaltens foreløbige resultater viser, at motivationen for og glæden ved, at dyrke idræt er steget og samtidig har haft en positiv effekt på deltagernes fysiske helbred og sociale kompetencer.

Der er desuden gode indikationer på, at det er lykkes at forankre det forøgede aktivitetsniveau. 2/3 dele af deltagerne har nemlig deltaget i yderligere sportsaktiviteter sideløbende med projekt Støtte på Asfalten. Ligeledes er der sket en stigning af antallet af deltagere, der er medlem af en idrætsforening.

Projektet er et samarbejde mellem GAME, Street MovementBedre Psykiatri samt København Kommune og Esbjerg Kommune og er støttet af Sundhedsstyrelsen.

For mere information om ‘Støtte på Asfalten’ kan projektleder Cecilia Flomo kontaktes på cecilia@gamedenmark.org