• Dansk
Placeholder

Thomas Gissel, daglig leder GAME Streetmekka Viborg

INTERVIEW | Mød GAME Streetmekkas daglige leder i Viborg
Af Isabella From
_________________________________________________________________________

Banen er sat for 40 årige Thomas Gissel, der 1. november tiltræder som leder af GAME Streetmekka Viborg. Det bliver dog ikke ukendt farvand, som den nye leder stævner ud i, for streetkulturen ligger hans hjerte meget nært – her føler han sig hjemme. Udover selv at have været udøvende street art kunstner er det bl.a. gadeidrætten potentialer til at engagere børn og unge, der står uden for idrættens fællesskaber, der har optaget Thomas. Sidstnævnte var bl.a. emnet for hans specialeafhandling ved Aarhus Universitet.

Thomas’ vej til GAME har været præget af en oprigtig interesse i at gøre en forskel for så mange mennesker som muligt. Gennem de sidste tre år har Thomas bl.a. stået for opbygningen og udviklingen af virksomheden Trancit, der laver social inklusion for udsatte borgere i Danmark – både børn og voksne. Thomas fungerede først som afdelingsleder og senest som kommunikationsansvarlig.

Thomas glæder sig til at sætte sit præg på Viborgs nye gadeidrætshus, at få kernen af GAME’s DNA ind i huset og etablere gode samarbejder med lokale samarbejdspartnere og foreninger, og så tager han udfordringer op, når de rammer. Thomas er ikke bange for at tage fat og sætte fart på, men også at stikke en finger i jorden. Han går efter, at GAME Streetmekka Viborg bliver en spændende arbejdsplads for ansatte såvel som frivillige, der ifølge Thomas selv kan forvente en dialogens mand, der forstår at lytte og samtidig være tydelig og ambitiøs i forhold til de ting, han kaster sig ud i.

”Jeg har ingen fordomme over for nogen som helst.” Det bliver altså en arbejdsplads, hvor der er plads til alle!

Hvis en kollega skulle beskrive Thomas, er han sikker på, at der ville blive sagt noget i retning af, at han er arbejdsmæssigt en iderig problemknuser og så har han sans for detaljen – og kan samtidig være en anelse påståelig i den sammenhæng. Han mener, at hans kolleger ser ham som et smittende og positivt væsen. Han er en mand med mange facetter og det kommer også til udtryk gennem den musik, han lytter til. For udover kærligheden til streetkulturen har han en begejstring for elektronisk musik, hvor særligt gruppen Boards of Canada er én af favoritterne.

Som ny daglig leder er Thomas vision for huset klar: ”Jeg vil gøre alt for at få unge mennesker, som ikke føler sig inkluderet i idrætslivet og fællesskaber, til at føle sig som en del af GAME. Målet er at få så mange med som overhovedet muligt, og så skal det bare være et pulserende sted, hvor der er gang i den og hvor alle er velkomne.” siger Thomas.

Til slut skal der gang i en bybattle mellem Viborgs Streetmekka og GAME Streetmekkaerne i Aalborg, København og Esbjerg. Ifølge Thomas er vinderen klar: Viborg vinder selvfølgelig på grund af antallet af brugere af huset! “Vi får ekstra meget volume på. Og så kan man kan jo sige, at de i Viborg har en fordel, for de har jo mig,” siger en grinende Thomas.