Placeholder

Mohammad og Zeina, Libanon

Mohammad Chachine og Zeina Harb er frivillige Playmakere i GAME Libanon. De er blevet udvalgt til at deltage i GAME’s Playmaker Exchange program og har været på besøg i GAME Streetmekka København.

GAME arbejder både i Danmark og i Libanon. Mohammad og Zeina er frivillige playmakere i den libanesiske version af GAME. De er begge ildsjæle i deres arbejde og elsker at arbejde med børn. I september måned pakkede de kufferten og rejste til Danmark, for at udvide deres GAME horisont. De har været på besøg i GAME Streetmekka i København i en uges tid. Tiden har stået på besøg til GAME Streetmekka i Esbjerg og det årlige event GAME Finals. Mohammad og Zenia ved alt om at være playmaker i Libanon og efter en uge i den danske version af GAME, har de opnået en masse erfaring og har fået nogle fede oplevelser med i bagagen.

I var i Danmark i en uge. Havde I et godt ophold? Og hvad er det sjoveste i har oplevet?
Zeina: “Ja det har været et fantastisk ophold! Vi har været rundt i København og har set nogle museer, Tivoli, Nyhavn og andre cool ting. Vi har også prøvet noget lokal mad. Det meste af vores ophold har været i København, men vi besøgte også GAME Streetmekka i Esbjerg, hvilket også er et virkelig fedt hus. Noget af det sjoveste jeg oplevede var mine rejser i tog. Vi har ikke tog i Libanon. Så vi var begge meget forvirrede i starten, fordi vi slet ikke kunne finde ud af at komme fra A til B”.
Mohammad: “Ja, en af dagene skulle jeg fra Næstved til GAME Streetmekka i København. Jeg for vild og kom for sent, fordi jeg ikke kunne finde ud af at tage togene. Det er egentlig ret komisk, for systemet er lavet ret enkelt, med skærme der giver alt information. Men vi skulle vel lige vænne os til det”.

Hvorfor har I valgt at blive Playmakere?
Mohammad: “Jeg ville gerne blive Playmaker, fordi jeg har en passion for basket og jeg vil gerne lære det fra mig. Playmaker uddannelsen giver mig også en mulighed for at gøre en forskel for mange børn. Jeg har lært at tale foran folk, hvilket er virkelig rart! Som rollemodel vokser jeg også af de råd og erfaringer, som jeg giver videre. Og så er det bare super fedt, at undervise i den sport som jeg er helt vild med, samtidig med at jeg gør en forskel for andre”.
Zeina: “Det er fedt at være ansvarlig for børnene. Det er en fantastisk følelse, når de er rigtig glade efter en god træning. Jeg udvikler mig personligt ved at være sammen med børnene – uanset deres alder. Det er som om, at jeg kan blive den alder som de er i, når jeg er sammen med dem. Jeg oplever de forskellige stadier som de er i, i deres liv og det lærer jeg en masse af. Jeg kan godt lide at være en rollemodel for børnene og det er fedt, når jeg kan hjælpe dem i hvilken som helst situation. Vi lærer dem at være høflige og selvstændige, men samtidig er træningen også et frirum for både dem og os, hvor vi kan få en pause fra hverdagen. Samtidig kan jeg mærke på dem, at de syntes det er rart at kunne snakke med en voksen, som ikke nødvendigvis er deres forældre eller lærer”.

Er playmaker programmet i Libanon anderledes end det i Danmark?
Mohammad: “Der er stor forskel på måden GAME Libanon og GAME Danmark uddanner deres playmakere. Der er flere forskellige stadier i Libanons Playmaker program. Afhængig af hvor mange stadier du har gennemført, jo flere forskellige arbejdsopgaver kan du dække. Det sidste stadie hedder Hall of GAME. Zeina og jeg er begge her og det betyder, at vi kan påtage os alle de arbejdsopgaver der er som Playmaker. Det er et meget smart system, da de forskellige stadier udruster dig til at tackle forskellige situationer og du kommer ikke til at arbejde med dem før du har fuldført stadiet, så du er klar”.

Kan GAME Danmark og GAME Libanon lære af hinanden?
Zeina: “Helt bestemt! Vi har allerede snakket med nogle danske Playmakere om hvad der fungerer godt i Libanon, som kan bruges i Danmark og omvendt. Blandt andet syntes jeg at det var fedt, at der var en dag hvor Playmakerne i København havde taget is med til en træning. Det gjorde træningen meget mere social, fordi børnene sad og hyggede sig med is og snakkede når de var færdige. Jeg kunne godt tænke mig at gøre mine træninger endnu mere sociale, efter at have set sådan et eksempel”.
Mohammad: “Vi snakkede også om hvordan vi har forskellige metoder til at rekruttere nye børn og unge. Her kan vi også lære af hinanden”.

GAME vil gerne udvide og operere i flere lande end Danmark og Libanon. Hvad syntes i om den idé?
Zeina: “Det ville være så godt! Det ville gøre et godt projekt endnu større og resultere i rigtig mange glade børn”.
Mohammad: “Det ville også give os større mulighed for at lære mere ren kulturelt. Jeg tror, at det vil have positiv effekt på organisationen”.

Playmaker Exchange Programmet er et tre-årigt udvekslingsprgram og I alt 10 Playmakere vil rejse til hhv. Danmark og Libanon for at lære og lære fra sig. Playmaker Exchange Programmet er støttet af KVINFO http://kvinfo.dk/ og MS – Action Aid https://www.ms.dk/en.