• Dansk
Placeholder

Janni i Esbjerg

2/12-2015

Jannie på 36 år og mor til 2, står i spidsen af GAME Streetmekka Esbjerg, kultur -og aktivitetshuset, når det åbner d. 6. januar 2016. Jannie er fra Vestkysten og hun kender Esbjerg by rigtig godt, ligesom hun kender mange af de lokale- rigtigt mange.

Jannie er skruet sammen med et højt drive og høje ambitioner. Hun laver aldrig kun én ting ad gangen- og hun kalder sig selv for ’lidt af en blæksprutte’ med krudt i røven.

Udover at huset tiltaler hende for alle de ting, der skal ske, er hun vild med at hun arbejder for en NGO og at målgruppen primært er børn og unge. ”NGO’er er jo lige mig. Jeg tror på social ansvarlighed. På social bæredygtighed. Jeg tror på at børn og unge er støttepæle i vores samfund. Og det her hus har lige netop fokus på dette. Det kan jeg lide”.

Fart over feltet
Jannie har en baggrund som grafisk designer, og hun er kreativt anlagt. Udover den grafiske baggrund, har hun undervist i design og konceptudvikling, fungeret som virksomhedskonsulent, lavet mange sociale projekter, bevæget sig i den digitale sfære, læst erhvervspædagogik og sågar haft en vintage net-shop. ”Jeg har altid lavet mange ting på en gang, for jeg er ikke sådan en typisk profil der kun laver én ting. Det er også derfor huset tiltaler mig så meget. Der er så mange facetter. Der er drift, der er børn og unge, der er virksomheder man skal tage sig af, der er sponsorer, kommunen. Der er alt hvad jeg gerne vil rive og rykke i, i sådan et hus her, så jeg kommer aldrig til at kede mig.” Jannie tilføjer at hendes forcer er udvikling og opstart. At skabe ting og få samlet en masse mennesker.

Allemandseje i Esbjerg
Jannie fortæller, hvordan hun er blevet allemandseje i Esbjerg og understreger, at der er et meget lokalt miljø i Esbjerg, på trods af at det er Danmarks 5. største by, og at hun er vant til, at man ved meget om hinanden i den sydvestjyske by. Men efter hun har sat ja tak til stilling er det gået helt vildt for sig, og hun er nu hvad man kan kalde en offentlig person. Det siger hun dog ikke med en negativ klang i stemmen, tværtimod, hun er vild med det, og hun elsker sit nye job og opmærksomheden fra medierne der følger med.

Levereglerne
Jannie virker glad og som et menneske fyldt med overskud, på trods af at der foregår mange ting om ørerne på hende. Til det forklarer hun, at hun har en aftale med sig selv om kun at gøre det, der gør hende glad. ”Hele min mentalitet er bygget op omkring tre leveregler: Du er hvad du tænker, du er hvad du påfører dig selv, og du er hvad du omgiver dig af. Man vil ikke altid være i harmoni med sig selv, men man kan prøve . Som person er jeg meget anerkendende. Og det synes jeg er er en god tilgang til mennesker.”

Børnebog og kung-fu pomfritter
Alt andet er dog ikke blevet lagt på hylden til fordel for arbejdet i GAME Streetmekka, fx holder Jannie stadig fast i sit og sønnen Hjaltes projekt. ”Jeg er i gang med at tegne illustrationer til en børnebog sammen med min søn. Hele overskuddet går til børn på bosteder. Det er mig og Hjaltes ide. Han tegner helt vildt seje kung-fu pomfritter”.