• Dansk
Placeholder

ALIREZA LAVASANI, GAME STREETMEKKA ESBJERG

INTERVIEW | Mød Alireza Lavasani, som er projektkoordinator hos GAME Streetmekka Esbjerg

Af Isabella From

_________________________________________________________________________

Alireza blev ganske tilfældigt gjort opmærksom på GAME, en dag han var i København tilbage i 2011, hvor han for første gang så GAME’s logo. Dette skulle dog vise sig at være startskuddet til et noget længerevarende bekendtskab.

Ali, som alle kalder ham, fandt ud af at GAME står for en masse fede aktiviteter, og siden da begyndte han at kaste blikket den vej. Han var den første der bankede på kommunens dør og sagde at Esbjerg manglede et Streetmekka, så da stillingen som projektkoordinator kom på tale, var Alireza stensikker på at den skulle søges – og det gjorde han.

Det ville passe helt vildt godt til, hvem han er som person og ikke mindst gå godt i spænd med det, han tidligere har beskæftiget sig med.

”Jeg har været inde over break kulturen siden 1999, så det er jo noget der sidder meget dybt i mig. Og generelt lavet en del arrangementer med fællesskab og samfund og lokalområder og så videre, ” siger Ali som har undervist i 16 år. Derudover har han på egen krop, mærket hvilken forskel det gør at være en del af kulturen.

Han ved, det virker og så er det noget, som rigtig mange har brug for. Især, fordi det ikke har været tilgængeligt i Esbjerg tidligere.

Ali’s primære rolle hos GAME er at være ansvar for bookinger, events, træninger samt ude arrangementer, som er alt fra events til morgensamlinger på gymnasier, Street Culture Festival workshops i diverse boligområder, eller kommuner der ønsker gadeidræt på deres faciliteter.

Selvom Alireza’s hjerte tilhører break kulturen, har han en passion for hele hiphop kulturen og de værdier, den har med sig. Han mener nemlig, at den minder rigtig meget om de værdier, som GAME står for. ”Det er jo sådan noget med each one-teach one, hvor man giver noget videre til den næste generation, men også i forhold til det forebyggende arbejde med børn og unge i udsatte områder, at de kan finde fodfæste i sådan en kultur, frem for nogle andre steder.”

Det er tydeligt at høre på Alireza, hvor stolt han er over, at GAME er kommet så langt med gadeidrætten som subkultur. Som, ifølge Alireza selv, har enormt meget at give både for den enkelte person og for fællesskaber, men helt klart også for samfundet. ”Det er også det, vi hører fra Esbjerg kommune, at vi har tilføjet helt vildt meget til kommunen og at vi har givet børn og unge en samlet platform for et sted at udtrykke sig. Og også bare hænge ud, hvis man er til det.” GAME gør altså ifølge Alireza en forskel på flere forskellige områder, især i forhold til integration og forebyggelse, såvel som på det sportslige og kulturelle plan, som virkelig går hånd i hånd. ”Der er mange aspekter, som jeg synes vi får dækket ind og samtidig tilført en masse nyt,” tilfører Alireza.

Hvis din nærmeste kollega skal sige to sætninger eller ord om dig, hvad vil det mon så være? Sådan lyder sidste spørgsmål til Alireza. En kollega ved siden af ham nævner med det samme, uden at tøve: ”Energisk og inspirerende. Fordi du altid har overskud til at tage hånd om andre og fordi du har tid og altid giver tilbage til lokalsamfundet, ligesom der er nogen, der har givet dig noget, så giver du noget videre.”

Alireza griner, ”Det havde jeg godt nok ikke regnet med at høre i dag,” siger han.