Placeholder

National Platform for Gadeidræt

Om den Nationale Platform for Gadeidræt

En national platform for gadeidræt skal få flere børn og unge til at dyrke idræt. I Danmark myldrer det med initiativer på gadeplan og det har nu fået en saltvandsindsprøjtning og et tiltrængt løft, efter Nordea-fonden har skudt 15 millioner kr. i en National Platform for Gadeidræt, der skal få flere børn og unge til at være fysisk aktive. Målet er at øge adgangen til idræt, særligt for unge, der ikke finder vej ind i det etablerede foreningsliv.

Det er de unge selv, der skal få aktiviteterne til at ske, men der er masser af hjælp at hente i Platformen for Gadeidræt. Ud over et sekretariat, der får det store overblik på gadeplan, bliver der fire puljer, som kan søges:

  • Kapacitetsopbygning, hvis man fx har brug for at blive bedre organiseret eller få uddannelse som instruktør.
  • Søm-og-skruer puljen, hvis man selv vil lave en rampe, reparere den ødelagte basket kurv på vendepladsen eller skrue et mål sammen til street handball.
  • Puljen for Gadeidrættens Dag, hvis man vil være med til at afspærre gader til street tennis eller arrangere breakdance på rådhusets marmorgulve på en årligt tilbagevendende dag.
  • Joker-puljen – til alle de uforudsigelige og skæve ideer, som findes på gadeplanet.

 

Følg med hvornår puljerne bliver udbudt på Facebook.

Mød Semir og Søs, der fra 1. januar er sekretariatet for Platformen her.

Læs mere på hjemmesiden her.