• Dansk
Placeholder

11/6-2019Street GAME – 13 dage fyldt med alt det bedste fra streetkulturen og besøg fra NBA og Premier League


Alle børn og unge i Danmark, der brænder for gadeidræt, kan se frem til en fest under åben himmel, når Street GAME rammer 13 boligområder med turneringer i streetbasket og gadefodbold mixet med dans, street art og hiphop Dj’s i juni måned. I år kigger NBA-spilleren Josh Richardson og Premier League-spilleren Jannik Vestergaard også forbi.

GAME tager hul på den årlige fejring af gadeidrætten i juni, hvor børn og unge er inviteret ud på asfalten til 13 dage fyldt med alt det bedste fra gadekulturen. Street GAME, som eventen hedder, rummer både kvalifikation til det officielle DM i streetbasket ved GAME Finals i København samt turneringer i gadefodbold og workshops i street art og dans.

Som noget helt særligt kigger den danske Premier League-spiller Jannik Vestergaard forbi Street GAME i Mjølnerparken den 13. juni, hvor han står klar til at udfordre i tricks og ’overlægger’ og dømme dagens fodboldkampe. Dagen efter besøger NBA-spilleren Josh Richardson Street GAME i Hørgården på Amager i København og tryller med basketbolden sammen med områdets børn og unge.

Det er den lokale GAME-zone, der arrangerer Street GAME i 13 boligområder over hele landet, og i midten af projektet står unge, lokale frivillige GAME Playmakere, der driver ugentlige træninger for børn og unge i deres eget lokalområde.

“Street GAME løfter flere opgaver på én gang: For det første er det en super sjov event, der er åben og gratis for alle, så vi kan bruge eventen til at få nogle flere børn med i positive og aktive fællesskaber. Det er vigtigt særligt i udsatte boligområder. For det andet sætter det de unge frivillige i centrum som rollemodeller, og det ved vi virker ift., at børnene har lyst til at være med og føler sig som en del af noget større. Og når vi så ovenikøbet får besøg af profiler som Jannik Vestergaard og Josh Richardson, så giver det ekstra både til børnene og til de unge Playmakere,” siger leder af Playmakerprogrammet i GAME, Nikoline Olsen.

Street GAME er gratis, og alle er velkomne til at kigge forbi og deltage. Eventstart er kl. 15.00:

6. juni i Kokkedal
7. juni i Næstved
12. juni i Ringparken
13. juni i Mjølnerparken
14. juni i Urbanplanen
17. juni i Aalborg
18. juni i Viborg
19. juni i Rosenhøj
20. juni i Tilst
21. juni i Kolding
22. juni i Sønderborg
23. juni i Esbjerg
24. juni i Odense

GAME er en gadeidrætsorganisation, der siden 2002 har arbejdet for at skabe varige sociale forandringer gennem gadeidræt og gadekultur for børn og unge. GAME uddanner unge til ledere og rollemodeller, der driver ugentlige træninger for børn og unge i 33 boligområder i hele landet samt i gadeidrætshuse i Aalborg, Esbjerg, København og Viborg. Målet er at sænke tærsklen til idræt, så flere børn og unge bliver en del af et idrætsfællesskab.