• Dansk
Placeholder

8/3-2019Kvindelige rollemodeller styrer GAME på International Woman’s Day

Kvinder og piger er underrepræsenterede i streetkulturen. Om det er gadeidræt, rap, dj-ing eller street art, mangler pigerne. Derfor bliver det udelukkende kvindelige rollemodeller, der står i front, når GAME slår et slag for ligestilling i organisationens fire gadeidrætshuse fredag d. 8. marts. Anledningen er International Woman’s Day. GAME Streetmekka København, Aalborg, Viborg og Esbjerg fyldes med workshops i gadeidræt, street art og live acts, så endnu flere piger bliver inspireret til at gribe skateboardet og mikrofonen.

Flere drenge end piger finder vej til gadeidrætten, lyder det i rapporten ’Pigers idrætsdeltagelse’, der er udarbejdet af Syddansk Universitet, og tager man et kig i musiktjenesten Spotifys toplister, får man hurtigt øje på, at den danske musikverden også er stærkt domineret af mandlige artister og kunstnere.

Men gadeidræt og streetkultur har noget at tilbyde alle. Derfor sætter GAME kvindelige rollemodeller i front for at sænke barrieren for at deltage i fællesskaber, bevægelse og kultur. Det betyder, at det vil være piger og kvinder, der styrer mikrofonen, dj-pulten, skateworkshoppen og meget mere d. 8. marts i GAME’s gadeidrætshuse.

”Gadeidræt og streetkultur har med sin uformelle karakter potentialet til at damme ramme for fællesskaber for alle uanset baggrund – og ikke mindst køn. Vi synes, det er super vigtigt at showcase nogle af de seje kvinder, der findes i musikkens, kunsten og sportens verden, fordi vi ved fra vores arbejde, at rollemodeller skaber forandring,” siger Marie Traasdahl Staal, chef for udvikling i GAME.

Kvindelige rollemodeller styrer slagets gang
Ligestilling mellem kønnene er blandt FN’s verdensmål, som GAME har særligt fokus på i det daglige arbejde. Det kommer øverst på dagsorden den 8. marts, hvor GAME vil inspirere endnu flere piger til at gribe skateboardet og mikrofonen.

Aftenens vært i GAME Streetmekka København, Karen Mukupa, er helt klar til at fyre op for festen med kvindelige rollemodeller i gadekulturen – lige fra den dansk-jamaicanske sangerinde Iris Gold til skaterpigerne fra ’Don’t Give a Fox’. Der er også mulighed for at prøve kræfter med parkour, rollerskate, graffiti beads, nail art og overvære fede dance battles og fire forskellige live acts.

”I GAME har vi over det seneste år virkelig sat ind på at finde ud af, hvordan vi får flere piger med. Vi kan se, at det virker, når vi lader kvindelige rollemodeller selv definere aktiviteter sammen med piger. I hverdagen er det vores egne frivillige Playmakere, der står i front og driver ugentlige træninger i boligområder, men den 8. marts hylder vi alle kvindelige rollemodeller med et brag af en fest,” siger Marie Traasdahl Staal, chef for udvikling i GAME.

Arrangementet og alle aktiviteterne er helt gratis. Alle er velkomne, og man kan bare dukke op i GAME’s huse i København, Aalborg, Viborg og Esbjerg, når GAME fejrer pigernes dag – sammen med drengene, selvfølgelig!