• Dansk
Placeholder

23/5-2018KOM OG VÆR MED TIL GADEIDRÆTTENS DAG 26. MAJ

For fjerde år i træk fejres gadeidrætten rundt om i hele landet til Gadeidrættens Dag – i år med alt 36 events. Det foregår lørdag 26. maj og dagen er fyldt med gratis gadeidrætsworkshops, events og konkurrencer for børn, unge og voksne. Det er Den Nationale Platform for Gadeidræt, som sammen med Nordea-fonden, støtter de lokale ildsjæle, der inviterer danskerne til en dag med alt, hvad gaden kan byde på; fx parkour, skate, gadefodbold eller street basket.

Alle events er gratis

!

Se liste over alle aktiviteterne her.

Gadeidrættens Dag er et årligt tilbagevendende event, der sætter fokus på gadeidrætten. Målet er at få flere børn og unge aktive på asfalten og måske endda skabe nye påfund. Fra Nakskov til Aalborg inviterer 36 forskellige events danskerne til at prøve kræfter med parkour, løbehjul, street fodbold, panna og meget meget mere. De mange aktiviteter er gjort muligt med en pulje fra Den Nationale Platform for Gadeidræt, der med støtte fra Nordea-fonden booster gadeidrætten i Danmark.

Et udpluk

  • Don’t give a fox: skate–piger i Roskilde holder fx hele dagen skateworkshops for begyndere, små konkurrencer. Som de selv skriver i deres Facebook-event: “Om du er øvet eller nybegynder, baby eller bedstemor eller noget midt imellem, så glæder vi os til at se dig på boardet i Roskildes indendørs skatehal, Hal 12.” Se event på Facebook.
  • Toniah Pedersen og hendes Squad Goals dansere tager toget og inviterer til at danse med på Roskilde St., Holbæk, Asnæs og Nykøbing Sjælland stationer: Se event på Facebook
  • Slagelse holder de et kæmpestort multievent, hvor alle kan prøve kræfter med parkour, løbehjul, street fodbold, cyr wheel og meget meget mere. Se event på Facebook.

Mere gadeidræt

Gadeidræt er til for alle og skal være muligt alle steder. Derfor har den Nationale Platform for Gadeidræt fået 15 millioner kroner af Nordea-fonden, som skal bruges til at sprede gadeidræt over hele landet. GADEIDRÆT understøtter fællesskaber på gaden via økonomisk støtte, vidensdeling og forankring, og målet er at få flere aktive børn og unge. 
Alle dem der brænder for gadeidræt og har en god idé kan derfor søge, hvad enten det er en ny basket-kurv eller en løbehjuls-sommercamp. Der er fire puljer, man kan søge; Søm & skruer, Gadeidrættens Dag, Jokerpujlen, og Udviklingspuljen.

Næste ansøgningsfrist: 1. september 2018

Mere ny idræt for pengene

Den Nationale Platform for Gadeidræt har i alt givet støtte til 374 projekter og dermed nået ud til 170.000 børn og unge med gadeidræt.

IDAN udkom i efteråret med evalueringsrapport af GADEIDRÆTs arbejde. Rapporten konkluderer, at den direkte støttemodel virker ubureaukratisk og fremstår som et inspirationsfyrtårn til ’mere ny idræt for pengene’ fremadrettet. Det boblende miljø, som vokser i et sammensurium af foreninger, for-profit-aktører, uformelle netværk, skoler, kommuner og landsorganisationer er interessant og lærerigt i forhold til nye måder at tænke udvikling, samarbejde og innovation på.

Følg med på


www.facebook.com/gadeidraet