• Dansk
Placeholder

9/3-2018GAME Streetmekka Viborg slår dørene op


Den gamle Vestas-bygning i Viborg er blevet ombygget til at danne ramme om gadeidræt og gadekultur. Den 9. marts blev det 3.170m2 store hus indviet med taler, workshops og old school freestyle rap.

Endnu engang slår GAME portene op til et asfalteret gadeidrætshus. Den gamle Vestas-bygning på Nellikevej 2 bliver den fjerde industribygning, som GAME ombygger og renoverer til et asfalteret gadeidræts- og streetkulturhus.

Stort fremmøde i Viborg
Taler, old school freestyle rap fra Pede B samt en smagsprøve på husets kommende aktiviteter var på programmet, da godt 1.000 mennesker kiggede forbi åbningen af den gamle industribygning, der nu har fået nyt liv.

”Det er helt fantastisk at se alle de her kvadratmeter udnyttet på en super funktionel måde. Jeg tror, det bliver en kæmpe succes,” siger byens borgmester, Ulrik Wilbek.

Skate, street art, trial, parkour, visuals, streetbasket, gadefodbold, træværksted og street dance er nogle af de aktiviteter, der kommer på programmet i det 3.170 m2 store gade-hus med 2.000 m2 udendørs faciliteter – herunder Danmarks nok fedeste skate bowl.

Og de kommende brugere har allerede taget husets faciliteter i brug. Mellem alle de fremmødte drøner søstrene Stine og Justa Sevelsted rundt på hver deres skateboard:

”Det er mega fedt, at man kan prøve så mange forskellige ting her,” siger 12-årige Stine, der også har prøvet kræfter med streetbasket og gadefodbold.

Idræt på en ny måde
Det er i samarbejde med Viborg Kommune, Realdania, Lokale og Anlægsfonden, TrygFonden og Nordea-fonden, at huset er blevet til.

”Vi er super gode til at bygge idrætsfaciliteter til dem, der i forvejen er engageret i en idræt, men der skal også være noget til alle de unger, der ikke finder vej til badminton og gymnastik,” siger Esben Danielsen fra Lokale og Anlægsfonden og uddyber, at det også giver god mening økonomisk at skæve til GAME’s Streetmekkaer:

”En almindelig idrætshal koster tre gange så meget per m2 som det her sted – til gengæld kan der være tre gange så mange mennesker her,” siger Esben Danielsen, der er direktør i Lokale og Anlægsfonden.

Udtjente industribygninger får nyt liv
Med det netop indviede GAME Streetmekka Viborg bliver huset det fjerde Streetmekka, som GAME driver. De øvrige befinder sig i København, Esbjerg og Aalborg.

“Vi håber, det her projekt kan være med til at sætte et eksempel. For der er tusindvis af de her lukkede haller, der har udtjent deres industrihistorie og bare venter på at blive lavet om til et nyt kulturtilbud for byen,” siger Tue Foged fra EFFEKT arkitekter.

I det nye hus tilbydes billigt medlemskab, et væld af træninger samt sideløbende selvorganiserede aktiviteter og events.

Man kan følge med i alt, hvad der sker i GAME Streetmekka Viborg på Facebooksiden.