• Dansk
Placeholder

2/3-2018GAME sætter kvindelige rollemodeller i front

I anledningen af International Woman’s Day dedikerer GAME den månedlige Friday Jam til piger og kvinder. 


Når gadeidrætsorganisationen GAME slår dørene op for den månedlige event Friday Jam fredag den 2. marts, bliver det med unge, kvindelige rollemodeller i front.

GAME’s huse i København, Esbjerg og Aalborg fyldes med workshops, turneringer, street art og live acts, når GAME fejrer pigernes dag – sammen med drengene, selvfølgelig!

Pigerne skal med
Flere drenge end piger finder vej til gadeidrætten, det viser de seneste tal fra Idrættens Analyseinstitut, der har lavet en undersøgelse over danskernes motionsvaner.

Men gadeidræt og streetkultur er for alle, også pigerne, og derfor dedikerer GAME den månedlige Friday Jam til at sænke barrieren for at deltage i fællesskaber, bevægelse og kultur. Det betyder, at det vil være piger, der styrer alt fra dj-pulten til workshops i streetbasket, parkour, dans, gadefodbold, street art og så videre.

“GAME arbejder benhårdt for at nedbryde barrierer og sænke tærsklen for deltagelse i idræt og i samfundet. Selvom vi skriver 2018, så er en af disse barrierer utroligt nok stadig køn. Derfor har vi i GAME indført en regel på alle vores projekter, der lyder: “Hvad med pigerne?,” siger Morten Bo Andersen, direktør i GAME.

Fokus på rollemodeller
Især rollemodeller er til stor inspiration for børn og unge. Tag bare Nadia Nadim, som viser piger med minoritetsetnisk baggrund, at en flygtningebaggrund ikke er en barriere for hverken at blive læge eller komme på fodboldlandsholdet.

Men der mangler rollemodeller fra gadeidrætten og gadekulturen, og det er ikke potentialet, der er problemet. Så kom og få en på opleveren, når GAME byder velkommen til Friday Jam Girls’ Edition i Streetmekka Esbjerg, Aalborg og København fredag den 2. marts.