• Dansk
Placeholder

1/10-2019GAME Playmakere vinder Frederiksberg Kommunes Frivillighedspris 2019

Der var blomster, smil og klapsalver, da Frederiksberg Kommunes Frivillighedspris 2019 blev uddelt til GAME’s Playmakere på Frederiksberg, der hver uge driver træninger i gadeidræt for børn i boligområdet Stjernen og Søndermarken på Frederiksberg.

Ni af GAME’s Playmakere har netop fået en kæmpe anerkendelse for deres frivillige arbejde med at arrangere streeetbasket, gadefodbold og dans for lokale børn i Søndermarken og Stjernen på Frederiksberg.  Hvert år bliver Frederiksberg Kommunes Frivillighedspris uddelt ved et festligt arrangement, som GAME i år havde fornøjelsen af at være en del af.

Borgmester på Frederiksberg Simon Aggesen uddelte prisen for Playmakernes arbejde i boligområdet med ordene:

“Det her frivillige arrangement er med til at skabe bæredygtige fællesskaber.”

Prisen giver blod på tanden
Prisen var en glædelig overraskelse for hele teamet på Frederiksberg, fortæller Rodwan Aden, der er Playmaker på Frederiksberg:

“Vi er rigtig beærede over at blive bekræftet – ikke kun af børnene selv – men også af resten af beboerne i kommunen. Nu har vi endnu mere blod på tanden til at gøre en forskel for børnene!”

Vinderteamet på Frederiksberg består af: Rodwan Aden, Kaddi Sawaneh, Iman Chouikhi, Camilla Norup Lund, Nesrin Ahmad Ayoub, Hani Mohamed, Marco Alejandro Holst og Magnus Corneliussen.

Vigtigt at Playmakernes arbejde bliver anerkendt
Nikoline Olsen, der er leder af GAME’s Playmakerprogram, er super stolt af de frivillige unges indsats på Frederiksberg.

“Vi er så stolte af vores Playmakere, der hver uge gør en kæmpe forskel for børn og unge i udsatte boligområder ved at være en fast ung rollemodel i børnenes hverdag. Sådan en pris bekræfter Playmakerne i, at det de gør er vigtigt, og at der bliver lagt mærke til den forskel, de gør. Frederiksberg Kommune er en kommune med utroligt mange gode frivillige initiativer, så at Playmakerne bærer den her titel hjem, det er jo den største anerkendelse af deres arbejde,” siger Nikoline Olsen.

Siden 2008 har Frederiksberg Kommune uddelt frivillighedsprisen til en frivillig, organisation eller frivillig ildsjæl, som gør en stor forskel for byens borgerne. Formålet er at anerkende de frivilliges sociale engagement med fokus på at skabe glæde og livskvalitet blandt borgerne på Frederiksberg.

GAME driver aktiviteterne på Frederiksberg med støtte fra Frederiksberg Fonden, Frederiksberg Kommune og Novo Nordisk Fonden.

__________________________________________________________________________________

Begrundelse for nomineringen til Frederiksberg Frivillighedspris 2019 
GAME’s Playmakere er unge frivillige fra boligsociale områder. De uddannes af GAME til at være ledere og mentorer for andre børn og unge området, som de træner i idræt og dans. GAME Playmakers er nomineret for at være et nyskabende projekt, der bidrager til et stort løft i de boligsociale områder på Frederiksberg, da de giver børnene og de unge selvtillid, glæde og et varigt, solidt netværk og fællesskab i lokalområdet.