• Dansk
Placeholder

28/1-2014Esbjergs unge vil have skate, graffiti, street dance og et fedt sted at hænge ud

I efteråret 2015 åber GAME StreetMekka Esbjerg i en gammel DSB remise, men hvilke aktiviteter skal huset rumme? GAME og Esbjerg kommune har spurgt Esbjergs unge.

På to workshops har Esbjergs unge diskuteret, hvilke aktiviteter det kommende GAME Streetmekka Esbjerg skal rumme. Blandt de største ønsker er skate, street dance, street basket og street soccer – alt sammen aktiviteter, GAME Streetmekka Esbjerg kommer til at huse.
Der vil dog også være plads til de ønsker, der opstår senere.

– Streetkulturen handler om at være kreativ og selv at tage initiativ. Derfor er det rigtig vigtigt for os, at der bliver masser af fri asfalt I GAME StreetMekka Esbjerg, hvor der er plads til alle de aktiviteter, de unge finder på hen ad vejen, fortæller Mikkel Gjelstrup, udviklingschef i GAME.

Streetkulturen er vigtig
De unge lægger vægt på at streetkulturen får lov at blomstre i det nye hus. Blandt andet muligheden for at dyrke den grafitti, der allerede slår sine folder omkring den gamle DSB-remise, er noget de unge efterspørger. På baggrund af de unges ønsker, vil GAME StreetMekka Esbjerg stille lovlige, udendørs grafittivægge til rådighed, hvor de unge kan være kreative og dyrke kulturen. Desuden vil huset byde på en række fleksible workshoprum, hvor byens unge kan DJ’e, producere musik, tegne, skrive osv. – alt sammen i streetkulturens ånd.

Det sociale I fokus
Udover de forskellige aktiviteter, efterspørger de unge også et sted, hvor man ikke nødvendigvis behøver dyrke sport, men hvor man også kan nøjes med at hænge ud og møde andre unge.
Netop det sociale aspekt er noget de unge fremhæver – GAME StreetMekka Esbjerg skal være et sted, hvor alle er velkommen og hvor man får nye venner. Det er der tænkt over i den nye bygning: GAME Streetmekka Esbjerg byder bl. a. på en mini-café, et longeområde og hyggekroge, hvor man kan trække sig lidt tilbage og dyrke det sociale, uden at dyrke en af idrætsaktiviteterne.

På baggrund af de aktiviteter Esbjergs unge har valgt, er der fundet otte lokale unge, der skal deltage I et GAME StreetMekka Esbjerg brugerforum. De skal  fungere som talerør for de unge igennem hele byggeprocessen frem mod at GAME StreetMekka Esbjerg åbner I efteråret 2015.

Fakta
Realdania og TrygFonden giver henholdsvis 35 og 10 millioner til at få udvalgt, udviklet og realiseret faciliteter til gadeidræt i tre byer, hvor gadeidrætten allerede blomstrer, men savner tag over hovedet. Foruden støtte til rådgivning, konkurrence, evaluering og formidling, modtager Esbjerg Kommune ni millioner kroner fra fondene, samt en fondsafgift på knap to millioner kroner. Kommunen skal selv dække de resterende anlægsudgifter samt 10-årig drift.