• Dansk
Placeholder

6/8-2018Jordans unge tager GAME’s Playmakeruddannelse i brug

Den første af de camps, der ruster Jordans unge til at drive gadeidræt for børn i deres lokalområder, fandt sted i foråret. Nu er de unge rollemodeller i fuld gang med at bruge GAME’s Playmakeruddannelse til at drive ugentlige træninger i landet.

GAME har i samarbejde med Jordan Youth Innovation Forum påbegyndt Playmakerprogrammet i Jordan, der giver landets unge en unik mulighed for at bruge gadeidræt som redskab til at skabe positive forandringer for dem selv og for børn og unge i deres lokalområde.

Succesfuld opstart i Jordan
Efter den succesfulde første Playmakercamp i Jordan har Playmakerne været i fuld gang med at rekruttere børn og unge til de tre forskellige træningszoner i henholdsvis Ramtha, Mafraq og Amman. I maj løb de første træninger af stablen, hvor deltagerne kom fra nær og fjern for at deltage i GAME’s træninger.

Playmakerprogrammet er en del af det fireårige projekt “Youth-led Street Sport for All,” som er støttet af Dansk Arabisk Partnerskabsprogram (DAPP). Første del af programmet blev afholdt i form af en Playmakercamp i slutningen af marts.

”Det var to virkelig succesfulde dage med begejstrede og motiverede playmakere,” siger Ali Haddad, der er projektkoordinator i Jordan.

23-årige Yazan klædes på til at tage lederskab
En af de 88 motiverede unge, der fandt vej til først del af GAME’s Playmakeruddannelse tilbage i marts, er 23-årige Yazan Saif, der er ved at uddanne sig til streetbasket-Playmaker.

“Playmakercampen var en god oplevelse. Jeg nød virkelig den måde, vi fik præsenteret de forskellige teknikker på til at udføre en god træning, siger han.”

GAME har arbejdet med Playmakeruddannelsen som metode til social forandring i udsatte boligområder siden 2002. Først i Danmark, så Libanon, Somaliland og nu også i Jordan.

“Jeg ansøgte om at komme på Playmakercamp på grund af Jordans behov for et trygt sted for børn og unge at dyrke idræt og for at være med til at forme fremtiden for morgendagens beslutningstagere,” siger han.

Ligesom GAME’s danske Playmakere bliver Jordans Playmakere klædt på til at tage lederskab, løse konflikter på en fredelig måde, fremme aktive fællesskaber og sammensætte en træningssession i blandt andet streetbasket og gadefodbold.

Lige fordeling af piger og drenge
Et af GAME’s nøgleord er ligestilling mellem kønnene. I den forbindelse blev to gæstelærere inviteret til den første Playmakercamp, hvor KVINFOs lokale partnerorganisation Jordanian Women Union holdt en session om ligestilling mellem mænd og kvinder, mens den tyske organisation GIZ fokuserede på konfliktløsning i sportsaktiviteterne.

Med en deltagelsesprocent på 40 for piger ved den første Playmakercamp i Jordan går GAME’s mission om at få endnu flere piger involveret i gadeidræt i den rigtige retning:

”Vi har mange gange fået at vide, at piger ikke har lov til at dyrke sport. Men vi har fundet ud af, at under de rigtige forhold, så er det muligt,” siger Simon Prahm, CEO i GAME, der har været med til at udbrede GAME til Jordan.

Endnu en Playmakercamp venter i september
I løbet af efteråret venter endnu en Playmakercamp for de unge Playmakere i Jordan, hvor endnu flere redskaber skal puttes i værktøjskassen, og det glæder 23-årige Yazan Saif sig over.

”Jeg har også søgt om at være en del af GAME her i Jordan på grund af GAME’s mål, overbevisning og mission. GAME’s tro på innovation og inklusion var nogle af hovedårsagerne til, at jeg vidste, at GAME vil lave forandring her i området,” siger han.